logo samorzad

mapa stronykontaktniepelnosprawni

podkarpackie-logo

stop-gmo

 

podkarpacki naturalny wypas

 

leksykon-podkarpackich-smakow-2013
 

ekogala1

 

produkty tradycyjne

 

uchw sejmik2
 
uchw zarzad2
 
rcl-rzdowe-centrum-legislacyjne-160x80a
 
zam-publ

sprawy do

WYDANIE AKTUALNE PPS

pps mini 1 2017

ARCHIWALNE PRZEGLĄDY

przeglad-sterta-160

Punkt Informacyjny Funduszy Europejskich

 

Program Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020

 

Program Operacyjny Rybactwo i Morze

Rolnictwo w regionie

wrota-rolnictwo

150129-agroW Urzędzie Marszałkowskim Województwa Podkarpackiego odbyło się uroczyste wręczenie nominacji podkarpackim firmom spożywczym w ramach Ogólnopolskiego Konkursu Promocyjnego AGRO POLSKA. W tym roku odbywa się już jego XXII edycja.

Ogólnopolski Konkurs Promocyjny AGRO POLSKA jest prestiżowym konkursem organizowanym pod patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, którego głównym celem jest promocja polskich firm branży rolno - spożywczej, ich produktów oraz wzmocnienie marki i pozycji tych przedsiębiorstw na rynku polskim.

Ideą Konkursu jest wyróżnienie i docenienie producentów wytwarzających żywność
w oparciu o tradycyjne, polskie receptury. Pierwszy etap odbywa się na poziomie wojewódzkim, po nim następuje etap krajowy. Zwycięzcy Konkursu uzyskują przywilej znakowania swojego produktu Godłem Promocyjnym AGRO POLSKA przez okres jednego roku. Ogólnopolski finał Konkursu i nagrodzenie laureatów odbędzie się we wrześniu.

Nominacja Marszałka Województwa Podkarpackiego stanowi wartościowe wyróżnienie regionalne oraz uprawnia do udziału w etapie ogólnopolskim Konkursu.

Nominacje z rąk Wicemarszałka Województwa Podkarpackiego Lucjana Kuźniara odebrały w tym roku 24 podkarpackie firmy.

 

Dominika Skoczylas
dep. Rolnictwa, Geodezji i Gospodarki Mieniem
fot. Michła Mielniczuk
biuro prasowe UMWP

 

 

Lista producentów nominowanych w Konkursie AGRO POLSKA 2015 r.

  1. Zakład Rzeźniczo-Wędliniarski Wiesława Głowiak, Czarna
  2. Masarnia Zbigniew Giża Sp. J., Żarówka
  3. Rodzinne Gospodarstwo Ekologiczne „FIGA”, Mszana
  4. Zakład Pieczywa Trwałego, Rzeszów
  5. Mariusz Potępa, Mielec
  6. Jan Pomykała, Łukowe
  7. Spółdzielnia Mleczarska MLEKOVITA Oddział RESMLECZ w Trzebownisku
  8. PPHU Zakład Uboju Zwierząt Rzeźnych Przetwórstwo Mięsne Maria Soja, Wola Raniżowska
  9. Zakład Masarski „ Rzeźnik” Katarzyna Bratek, Sonina
  10. Produkcja Wyrobów Tradycyjnych B. Jabłoński, Bratkówka
  11. PPHU ANMAR Piekarnia Drzewna Anna Surmacz- Kałamarz, Rogóżno
  12. Masarnia Osip, Wierzawice
  13. Kazimiera Smoleń, Królik Polski
  14. PHU G.W. Kłaczyńscy, Witold Kłaczyński, Mielec
  15. Zakład Przetwórstwa Warzywnego ORZECH, Kolbuszowa
  16. Przedsiębiorstwo Przemysłu Mięsnego Taurus Sp. z o .o., Pilzno
  17. Firma Produkcyjno- Handlowa Zbigniew Stachowicz, Radomyśl Wielki
  18. Eugeniusz Borkowski, Zakład Przetwórstwa Mięsnego, Wierzawice
  19. Zakład Mięsny „Smak –Górno” Sp. z o.o. w Górnie
  20. LEDA-SER Wólka Krowicka Leszek Jakimowicz
  21. Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Sędziszowie Małopolskim
  22. Ubój i Przetwórstwo Mięsne MARTIKA Alina Jaje, Radomyśl Wielki
  23. Zakład Przetwórstwa Mięsnego Kazimierz Mrozowski, Radomyśl Wielki
  24. Owocowe Smaki Antoni Tudryn, Nowa Sarzyna.

Po spotkaniu odbyła się prezentacja nominowanych firm i degustacja wytwarzanych przez nie produktów. 

Statystyka

Odwiedza nas 532 gości oraz 0 użytkowników.